Topbar semitfinehus.dk

VELKOMMEN TIL BORDING-ENGESVANG JAGTFORENING.

02-04-2012
online !

Fodring af vildt & fugle
 

Emner
Foder til dyrene.
Foder til fuglevildtet.
Foder til det Klovbærende vildt
Fodertønder monteret med fire ben
Fodring af vildt
Fodring af vildtfugle

Ny pjece om fasanudsætning
 
Foder til dyrene.
Fodring af dyrene er af stor betydning, da mange dyr i vinterhalvåret har svært ved at finde føde. Om sommeren er det ikke nødvendig, at fodre ved hjælp af foderautomater, foderkrybber og lignende.
 Da der er masser af føde, og dyrene selv sørger for at få fat i det. Men det kan være en god ide at have foder marker, ikke for at de ikke selv kan finde føde. Men foder markerne er let tilgængelig føde, og vil på en måde samle dyrene, så de mulig vis er lettere tilgængeligt for publikum. Fodring kan ske på mange måder ved hjælp af foderkrybber, Foderautomater, foderskærme o.s.v., valg af fodermåde afhænger selvfølgelig af hvilke dyr det er man vil fodre. Der hvor man har foderautomaten, foderkrybben eller lignende, kaldes en foderplads. Man skal sørge for at lægge foderpladserne i en rimelig god af stand, af meget befærdede stier og pladser. Da dyrene skal have fred der hvor de æder, ellers har man spildt en masse kræfter på foderpladser som dyrene ikke tør være på
 
Foder til fuglevildtet.
Foderautomater.
Foderautomater er ideel for "dovne sjæle", da man som regel ikke skal ud til den hver dag som til en alm. foderpladser. Foderautomaten skal fyldes afhængig af vildtbestanden, og kan holde foder tørt i længere tid. Den virker på den måde at når vildtet spiser det foder der ligger uden for huldet, laver det plads til at der kan renden noget nyt ud. Man skal sørge for at lave pladsen til foderautomaten rimelig åben, så Vildtet har chance for at se evt. rovdyr, der prøve at snige sig ind på dem. Dette giver dem en chance til at komme væk, inden rovdyret er kommet for tæt på. Man kan nemt få fine fabriks fremstillede foderautomater, men de koster også derefter. Det man kan gøre er at selv lave automaten, og det kan gøres ret billig. Man får fat i et beton muffe rør, som man laver til i en tilpas længde ca. 1 – 1,5 m.. Derefter slår/skære man et til to rundinger forneden i muffen ca. 4 x 4 cm., som foderet kan rende ud af. Det man gør der efter er at få fat i en stor flise/plade på ca. 50 x 50 cm., som røret skal stå på. Og en lille plade til toppe, der forhindre at kornet i røret bliver vådt. Den lille flise/plade skal bare have en passende størrelse, således at den dækker over røret. Så er den klar til opstilling, Det færdige produkt skulle helst ligne foderautomaten på billede, ellers er du helt galt på den.
 
 
Foder til det Klovbærende vildt Foderkrybbe/foderhuset.
Foderkrybbe/ Foderhuset er mest til det klovbærende vildt, såsom rådyr, dådyr, krondyr osv.. En foderkrybbe/ foderhuset består af fast stående krybbe, og foder bakke med tag over (se billede). Taget er der igen for at fodret ikke bliver vådt eller muggent. Det foder man bruger i en foderkrybbe, er for det meste hø og korn. Men der kan også bruge andre former for foder i en foderkrybbe såsom roer, det skal bare have en sådan størrelse at det ikke kommer mellem ribberne. Ved en foder krybbe skal man ikke tag særlig hensyn til pladsen omkring, da vildtet der spiser af den ikke er truet af rovdyr. Andet end at den skal holdes væk fra befærdede stier, så dyrene kan æde i fred.
 
Opdræt og udsætning af vildt til jagtformål
Se fil i Adobe Acrobat format
Fodring af vildt
Se fil i Adobe Acrobat format
Fugle i haven Se fil i Adobe Acrobat format
Det Dyreetiske Råd. Udtalelse om æglæggende høner.
Se fil i Adobe Acrobat format
 
Se link.
Se link. Hold på fuglene i vinterhalvåret
Fakta om fuglefodring - 13 gode råd om fuglefodring i din have
Fuglekasser - Sæt redekasser op til fuglene
 
Fodertønder monteret med fire ben på 89 cm. reglar samt en foderspiral.
Tønder samt spiral kan købes hos Miljøfoder Ikast Tlf. 97 15 50 55.
Tønder Pris ca. KR. 49.00, foderspiral. Pris ca. KR.89,00, reglar
Pris ca. Kr 25,00 samlet udgift i alt pr stk.Kr.163,00
Fordelen ved denne form for fodertønde er, at foderet formentligt kan holde sig tørt og derved undgå at blive dårligt med katastrofale konsekvenser til følge.
 
Ny pjece om fasanudsætning
 
Dato: 06/01-2005
Foreningen Danske Herregårdsjægere, der er en landsdækkende organisation for professionelle skytter, udgav i efteråret en pjece med retningslinjer for opdræt og udsætning af fasaner.
 
Pjecen giver et bud på, hvordan opdræts- og udsætningsarbejdet bør finde sted i praksis under hensyntagen til etiske overvejelser samt den gældende lovgivning på området, og den skulle være anvendelig for alle.
 
- Pjecen er ment som et værktøj, der kan bruges af alle opdrættere, uanset om de sætter 25 eller fem hundrede fasaner ud om året, fortæller Jens Paaby fra Danske Herregårdsjægeres sekretariat.
 

Den nye pjece kan hentes i elektronisk form her på siden