På jagt efter en autostol til dit barn?

 Er du typen der elsker at tilbringe tid i naturen og lyden af fugle der kvidrer? Går du på jagt og har gjort det i få eller mange år, så går du helt sikkert heller ikke ned på dit udstyr. Måske er du også lige blevet far, eller har været det i mange år. Hvis dette er tilfældet, vil du helt sikkert heller ikke gå ned på udstyret, når det kommer til dine børn. Kan du nikke genkendende til denne beskrivelse, så læs med her. 

Når du går på jagt, skal sikkerheden være i top. Her er der ikke plads til at gå på kompromis, og derfor er det godt at vide, hvordan du passer godt på dig selv og dine andre jagtkammerater. På samme måde som du passer på dig selv i naturen, må du passe på dit barn, når du begiver dig ud i trafikken.  

En autostol kan sikre dit barn 

Når du har dit barn med på bagsædet, er det ekstremt vigtigt, at du har fokus på sikkerheden. Dette betyder, at hvis dit barn er under 135cm høj, må du placere barnet i en autostol. Dette fordi, at en autostol kan være med til at sikre dit barn, hvis ulykken mod al forventning skulle ramme. 

Gå ikke på kompromis med kvaliteten af en autostol 

Der findes forskellige udgaver af autostole, heriblandt de fremadvendte og bagudvendte, som du kan læse mere om på denne side. Nybagte forældre vælger oftest at købe de fremadvendte, da disse typisk vil være billigere og fylde mindre.  

Mange er af den opfattelse, at der ikke er forskel på de fremadvendte og de bagudvendte autostole, men dette er desværre en fejlagtig antagelse. Der er nemlig foretaget diverse undersøgelser, der viser, at bagudvendte autostole er 5x så sikre som de fremadvendte. Dette fordi, at hvis bilen kolliderer, vil trykket fordele sig over hele barnets ryg, nakke og hoved.  

Du vil højst sandsynligt aldrig gå på kompromis med dit jagtudstyr, og derfor må du heller ikke gå på kompromis med dit barns sikkerhed. Derfor anbefales det at investere i en bagudvendt autostol. 

Korrekt montering af autostolen 

Som fører af bilen, er det dit ansvar at alle bilens passagerer er fastspændt og at en eventuel autostole, er monteret korrekt. Derfor er det vigtigt, at du altid læser de medfølgende instrukser på den specifikke autostol, du har med at gøre.  

Har du styr på disse overskuelige sikkerhedsråd, kan du trygt begive dig ud på jagt efter en autostol, som passer bedst til dit barn.   

Leave a Comment