Pas godt på dig selv i naturen

Når du opholder dig i naturen, er det vigtigt, at du passer godt på dig selv. Måske virker den tæmmede natur her i Danmark ikke så farlig, men selv herhjemme skal du passe på, når du opholder dig i naturen. En gren, der ligger forkert, en sten, der sidder løst, kan gøre, at du ender med at falde.

Derudover kan det have store konsekvenser for dig, hvis du ikke har det rigtige tøj på. Det kan gøre, at du ender med at blive helt gennemblødt, kold eller måske solskoldet. Derfor skal du altid passe godt på dig selv, når du opholder dig i naturen.

Med det sagt er det selvfølgelig altid en fantastisk oplevelse for dig at opholde dig i naturen, og det er ikke noget, som du bør være bekymret for, når du bare tager de rette forholdsregler.

Sørg for at have noget at støtte dig til

Hvis du skal gå eller vandre i naturen, er det en god ide, at du tager noget med, som du kan støtte dig til. Det kan for eksempel være en spadserestok. Med stokken i hånden er din risiko for at falde langt mindre, da du har den at støtte dig til, hvis der skulle ske noget. Stokken står godt fast i underlaget, så du har en god støtte ved ujævnt terræn især.

Skal du ud at vandre i udlandet, kan det dog være besværligt for dig, at du har en spadserestok med. Den vil fylde alt for meget i din bagage. I stedet er er det en god ide, at du tager en sammenklappelig stok med. Den kan være i din bagage, når du flyver, og når du ikke har brug for den. Det gør den meget smart til vandreture, hvor du skal bære det hele på ryggen.

Skal du vandre langt, for eksempel hvis du skal vandre på en af pilgrimsruterne i Spanien eller i Norge, kan det være smart, at du tager en vandrestav med. Den giver dig en langt højere grad af støtte, hvilket er vigtigt, så du ikke falder og brækker noget, når du er langt væk fra alting.

Tag det rigtige tøj på i naturen

Når du bevæger dig rundt i naturen, er det selvfølgelig også vigtigt, at du tager det rigtige tøj på. Det er med til at gøre, at du kan holde varmen, når det er koldt, at du ikke bliver forbrændt, når solen skinner, og at du ikke bliver gennemblødt, når det regner.

Når du bare hurtigt skal fra et sted til et andet, som vi ofte skal i det daglige, betyder vores beklædning mindre, men når du skal opholde dig mange timer i naturen, er det vigtigt, at du sørger for at have det rigtige tøj på. Det kræver altså noget mere overvejelse.

Om vinteren vil du for eksempel som regel skulle have væsentligt mere tøj på, end du tror, når du skal ud i naturen. Kulden har det med at snige sig ind på en, derfor handler det om at være godt klædt på.

Leave a Comment