jagtferie

Sådan får du dit livs jagtferie

Du er blevet inviteret på jagt ferie for første gang, og der er mange ting, der farer rundt i hovedet på dig. Har jeg nu den rigtige kniv? Hvad har jeg glemt? Jeg skal huske at kigge efter rejsetilbud. Listen kan fortsætte. Du skal dog ikke være urolig, for her er samlet en liste, som gør, at du kan være helt sikker på at få alt det, du skal bruge med på vejen. Alt du skal gøre er at læse med og glæde dig.

5 ting du skal huske

  1. Kom altid i god tid. Hellere være på lokationen 5 minutter før, så du kan snakke med de andre, orientere dig og nyde de gode omgivelser. Det ville ikke være godt at blive efterladt, fordi du kom lidt for sent ud af døren.
  2. Den rigtige påklædning. En god jagt kan blive ødelagt af at have den forkerte påklædning på. Sørg derfor for inden rejsen at investere i ordentligt jagttøj af god kvalitet. Tjek desuden vejrudsigten. Det nytter ikke det store at have tynde sommerbukser på i minusgrader.
  3. Det rigtige udstyr er også en essentiel ting at huske, når du skal på jagt. Det varierer selvfølgelig efter, hvad du skal jage, så husk også at spørge om det inden. Den gode tommelfingerregel er, at alt dit udstyr skal kunne være i en taske. Er du rejst ud og har ikke eget udstyr med, kan du også se, om du kan låne noget, det sted der faciliterer jagten.
  4. Hvis du er i udlandet og jage, bør du huske dit jagttegn og EU våbenpas. Ellers kan du hurtigt komme i klemme.
  5. Det gode humør. Du er på ferie og skal nyde din jagt, så lad de sure miner blive derhjemme, og nyd oplevelsen og vennernes selskab.

Gode råd med på vejen

Et par gode råd med på vejen er at sikre dig jagttiderne i dit jagtområde. Du skal være opmærksom på, at der ofte sker revision af disse, og du bør derfor løbende holde dig opdateret. Skal du på fuglejagt er det derfor også en god ide at have en hund med, da dette er lovpligtigt.

Et andet godt råd at få med på vejen er at læse op på de dyr, du kan finde i dit jagtområde. Både i forhold til hvordan de bedst bliver jagtet, men også så du kan sikre dig de rigtige redskaber til at jage dem med.

Du bør også altid have dit jagtbevis med mere på dig og ellers følge de regler, der skulle være. Derfor, hvis du ikke også allerede er klar over det, bør du følge jagtetikken, som beskriver den gode opførsel, når du er på jagt. Dette kan for eksempel være, at du ikke skyder på vildt som naboposten tydeligt har et bedre skud på.

Til sidst er det en god ide at medbringe te eller kaffe og en god madpakke og så selvfølgelig det gode humør.

Leave a Comment