jagt

Sådan holder du formen udenfor jagtsæsonen

Ifølge de allerhelligste regler, der præsenteres med store, markerede bogstaver af Danmarks jagtforbund på deres hjemmeside, spreder de generelle jagttider i Danmark sig ud over en lille palette, der danner rammerne for de danske jagtsæsoner.

De betyder at jagten først for alvor kan gå ind på både råvildt og fugle fra august til januar. Der er derfor, fra år til år, ofte megen jagtaktivitet i disse måneder.

Det er i disse tider du tager langs med vennerne på lange gåture med riflen, og overvinder moder natur. Henover marker, gennem moser og over selv de sværeste forhindringer tages kampen op. Men så kommer de stille tider.

Køb en motionscykel: Så er der ingen undskyldning!

Efter januar, hvor dyrene skal have fred til igen at kunne ånde lettet op og forøge deres bestand, står tiden stille.

Og næste sæson er jagten ofte lidt mere besværlig end du lige huskede. Du mister pusten lidt hurtigere end forventet og jah, måske sidder de gamle jagtbukser også en anelse strammere end du forventede. Det kan der heldigvis gøres noget ved.

De fleste vante jægere vil måske mene at hvis man absolut skal cykle, så skal man ud på vejen og bare afsted – og måske brillerer motionscyklen heller ikke just som transportmiddel, men hvor den i sandhed viser sit værd, er alle de stunder hvor du efter en lang og trættende dag tænker; ”Nej, jeg cykler ikke en tur i dag, det er lidt gråt udenfor”.

Alt for tit lover vi os selv, at selvfølgelig vil vi holde os i form: Men en lille grå sky i horisonten forpurrer dagens planer. Eller måske er det lidt for uoverskueligt at tage noget pænere tøj på inden man skal afsted, for tænk nu hvis naboen så dig cykle rundt med en plettet skjorte?

Med en motionscykel kommer du måske ikke så langt omkring – Men dette skønne lille fitness vidunder kan hjælpe med at holde benene stærke i de måneder hvor jagten ikke går stærkt over mark og vej, og fjerner enhver undskyldning om vind og vejr.  Smæk cyklen op et sted i stuen, og tag en lille tur hver aften mens du ser aftennyhederne – så holder lårene sig stærke og kondien i topform.

Fuld fart fremad med løbebånd

En lille gåde kunne lyde: ”Hvad er det der løber og løber, og kommer ingen vegne – men holder sig i topform!” Svaret er dig, på dit løbebånd derhjemme, når du får knaldet nogle kilometer af hver uge og dermed holder formen perfekt mellem jagtsæsonerne.

Løb er en af de nemmeste og mest effektive træningsformer. Det er en af de mest effektive måde at forbrænde kalorier, og kræver ingen træning før du kan gå i gang. Det eneste du som bruger af et hjemme-løbebånd behøver bekymre dig om, er om dine løbesko sidder godt. En af fordelene ved løbebånd, der adskiller disse fra motionscykler, er hvor let det pludselig bliver at tilpasse egen træning.

Vil du have en lidt mere intens workout, kan du indstille løbebåndet til at virke mere stejlt, eller sætte tempoet op. Er du mere interesseret i en lille hyggelig løbetur, kan du let indstille løbebåndet til dette, gennem den indbyggede brugerflade.

Leave a Comment