Sådan slapper du bedst af efter jagten – 5 gode tips

Selve jagten er én ting. Men når det har været en succesfuld én af slagsen, så trænger man også til at slappe af bagefter og falde helt ned. Derudover er det vigtigt at få varmen tilbage i kroppen, for selvom man har været pakket godt ind, kan det stadig have været en kold omgang. Så er det ekstra vigtigt med lidt afslapning bagefter. Her følger 5 tips til hvordan.

Tag et langt bad

Først og fremmest kan det være lækkert med et bad. Ikke kun, fordi du nok er svedig efter en lang dag i skoven med jagttøjet på, men også for at få varmen tilbage i kroppen. Der kan være noget rigtig afslappende i at stå under den varme hane i et længere stykke tid. Er det ikke lige dig at stå længe under bruseren, så sørg for at få skrubbet på ben og arme, så der kan komme gang i blodcirkulationen igen.

Skænk en whisky

Hvis du ikke helt har fået varmen tilbage i kroppen efter et bad, kan det hjælpe med noget varmt at drikke til at få dig helt ned i gear. Det kan være en helt almindelig kop kaffe, men skal du virkelig mærke varmen, der skylder ind, så hæld en sjat whisky oveni. Det giver både varme i kroppen, men det får også din hjerne til at slappe af. Om det skal være whisky eller noget andet, er lige meget. Selvfølgelig skal det være noget, du også synes, er lækkert.

Sæt dig godt til rette

Du behøver ikke som sådan tage en lur, selvom du måske har været tidligt oppe og ude på jagt. Det kan være nok, hvis du bare lige sætter dig en halv time i en god stol. Om du føler mest for gyngestole eller lænestole, er helt lige meget. Det handler egentlig bare op, at du får slappet lidt af. Begge slags stole har fordele – gyngestolen giver dig mulighed for at vugge lidt, mens lænestolen ofte er mere blød.

Slå benene op

Har du brug for lidt ekstra afslapning, kan det være en god idé at slå benene op. Det kan være på en puf eller en skammel eller noget helt tredje, bare du får benene op i vandret position. Det får blodomløbet i gang og får kroppen til at slappe af. Selvfølgelig kan det være mere behageligt, hvis det er en puf, end hvis det er en skammel fra køkkenet. Det kan også være, hvis du stadig fryser lidt, at du kan smide et Hay tæppe henover dine fødder.

Få rengjort byttet

Det sidste tip er lidt anderledes end de andre, men det kan være, det passer lige til dig. Er du ikke typen, der slapper af ved at sidde stille, men gerne skal have noget i hænderne. Så kan det måske være en idé at falde ned ved at rengøre et eventuelt bytte eller måske rengøre geværet, du har haft med. Så længe du sørger for at gøre det i et langsomt tempo, så du får ro både krop og sind.

Leave a Comment