vandretur

Tag på vandretur eller jagt i ferien

Hvis du nyder at være ude i naturen og sammen med venner og familie, så er en vandretur gennem det danske land en oplagt måde at afholde en hyggelig og aktiv ferie for mennesker i enhver alder.

En vandretur kan sagtens være en aktivitet for dig og et par venner. Alt efter hvor outdooragtige I er, kan I selvfølgelig gøre det så ekstremt, som I har lyst til. Hvis du udelukkende er af sted med voksne mennesker, så er der i hvert fald muligheden for at gøre det lidt mere vildt. I kan for eksempel tage nogle længere ruter, I kan overnatte under stjernerne uden telt eller endda prøve at overleve med det i kan finde i skovbunden og fange i vandet.

Du kan dog også sagtens tage af sted med hele familien. Hvis du har fået lokket små børn eller ældre mennesker med ud at gå, så bør du bare lige holde det i mente. Det vil nemlig ofte betyde, at tempoet skal være langsommere, og at ruterne skal være kortere.

Hvis I ydermere planlægger at overnatte ude i det fri, hvilket helt sikkert kan være enormt hyggeligt, så bør du desuden sørge for, at alle ligger godt og varmt, samt at de ligger plant, så alt blodet ikke ryger til hovedet eller omvendt i nattens løb.

Husk dette, når du er på vandretur

En vandretur kan være en enormt hyggelig ferie, men det kan også nemt blive anspændt og endda et sandt mareridt, hvis ikke man husker at pakke vanderygsækken ordentligt hjemmefra. Alt efter hvem man er, er der nemlig rigtig mange ting, man skal huske.

Noget af det vigtigste er afgjort din beklædning. Det tøj, du går i, eller som du pakker i rygsækken, skal gerne være af god kvalitet, så det kan holde til det slid, det bliver udsat for.

Derudover er det rigtig rart, hvis meget af dit tøj er vandafvisende, så du ikke bliver kold og våd, hvis det pludselig begynder at regne. Du skal også vide, hvorvidt du bør pakke varmt eller mere løsthængende og koldt tøj. Man ønsker nemlig at svede lige så lidt, som man ønsker at fryse.

Af alle de førnævnte grunde, kan det være en god ide at købe mindst et par sæt tøj, som er specielt lavet til at vandre i udendørs. Den slags tøj kan du finde på blandt andet outdoorpro.dk.

Tilbered maden over ild

Hvis man er afsted på vandretur eller jagt, så er det næsten også obligatorisk, at man laver mad over bål. Der er bare et eller andet helt specielt over at slå lejr, mens man er helt udmattet for så at kunne smage sin egen hjemmelavede mad, som man har lagt blod, sved og tårer i. Især hvis man selv har fanget sin egen mad.  Alt sammen med et hint at røg.

Hvis du gerne vil lave mad over ild, kan det være en god ide at købe noget fra Petromax. De laver alt fra blus til store bålgryder til stativer. Alt sammen specielt lavet til at kunne tåle varmen fra et bål. Så er du sikret både en hyggelig og en lækker vandretur.

Leave a Comment